БТА Булгаргаз“ е заплашил да спре доставките на газ на Топлофикация София“. Това

...
БТА
Булгаргаз“ е заплашил да спре доставките на газ на Топлофикация София“. Това
Коментари Харесай

Булгаргаз заплаши Топлафикация София, че ще спре доставките на газ

 БТА " Булгаргаз “ е заплашил да спре доставките на газ на " Топлофикация София “. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на съвещанието на Столичния общински съвет, научи DarikNews.bg.  " Тази заран получихме и първото писмо от " Булгаргаз “, с което упорстват за заплащане на отговорностите, предизвестяват за принудително прекратяване на контракта за доставка на природен газ с " Топлофикация “ и упорстват за търсене на общо решение с БЕХ и страната ", съобщи Фандъкова.

" Вчера " Топлофикация София “ е получила писмо от " Булгаргаз “, който уведомява всичките си клиенти, че регистрира доста нарастване на поръчките за доставка на газ, по отношение на авансово декларираното. В тази връзка " Булгаргаз “ акцентира, че количества над контрактуваното ще бъдат доставени единствено при опция и след категорично утвърждение. На този стадий не знаем на какво се дължи това искане за ограничаване на потреблението. Предвид по-ранното започване на отоплителния сезон, това също е въпрос, който би трябвало наложително се разиска, по този начин че да подсигуряваме доставката на нужните количества към София ", сподели още кметът пред общинските съветници. 

По думите ѝ " За страдание, все още се сбъдват най-песимистичните ни прогнози с покачване на цената на природния газ. Вчера упованията ни бяха за 200 млн. лева преразход до края на годината. Тази заран шефът на " Булгаргаз “ разгласи, че ще желаят нарастване от над 30% на природния газ за ноември ". 

" Вчера проведох среща с министъра на финансите и министъра на енергетиката, като имаме тяхното схващане, че би трябвало да се намери общо решение, тъй че да не допуснем огромен дисбаланс в сдружението, коjто автоматизирано ще се отрази на цялата енергийна система ", добави Фандъкова. 

Тя съобщи, че е получила и уверението на министъра на енергетиката, че отоплителният сезон в София ще бъде обезпечен, без значение от несъответствията в цените сред " Булгаргаз “ и " Топлофикация “. Всички си дават ясна сметка, че обезпечаването на топлинна сила за над 1 млн. жители на София няма безусловно никаква опция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР